Lucide dromen en out-of-body ervaring: de gemakkelijkste techniek

Lucide dromen en out-of-body ervaring: de gemakkelijkste techniek

Cycli van indirecte technieken bestaan uit pogingen om direct bij het waken te scheiden van je lichaam, en als dat onsuccesvol is, over te schakelen naar andere technieken voor een minuut lang tot er één werkt, waarna het mogelijk is om je te scheiden van het lichaam. Meestal zijn 1 tot 5 pogingen voldoende om resultaat te boeken.

De technieken hieronder beschreven werken extreem goed zowel bij het ontwaken van een dutje overdag, als bij het ontwaken in het midden van de nacht.

Stap 1: slaap 6 uur en word dan wakker met behulp van een wekker

(Deze stap mag je overslaan)

Op een nacht voor een vrije dag wanneer je niet vroeg hoeft op te staan, ga je slapen op je normale tijdstip en zet je je wekker zodat je ongeveer maar 6 uur slaapt. Wanneer de wekker afgaat, sta je op om een glas water te drinken, ga je naar de badkamer, en lees je vervolgens deze instructies opnieuw.

Stap 2: Ga terug slapen met een intentie

(Deze stap mag je overslaan)

Na 3 tot 50 minuten wakker te zijn, ga je terug je bed in en concentreer je je op hoe je het afwisselen van indirecte technieken bij elke opeenvolgende ontwaking zult uitvoeren om zo je lichaam te verlaten en je voorbereide actieplan te implementeren. Elke opeenvolgende ontwaking zou zich spontaan moeten voordoen. Als het te licht is in je kamer, kun je een speciaal oogmasker dragen. Als er veel lawaai is – gebruik oordopjes.

 

Lucide dromen en out-of-body ervaring: de gemakkelijkste techniek

Bereid je ondertussen voor hoe je gaat proberen wakker te worden zonder je fysieke lichaam te bewegen. Dit is niet verplicht, maar het zal het effect van de indirecte technieken aanzienlijk doen toenemen.

Slaap nu voor 2 tot 4 uur, maar neem voordeel uit de spontane ontwakingen die in deze periode zullen voorvallen. Ze zullen veel meer voorvallen dan gewoonlijk. Na elke poging – succesvol of niet – moet je terug in slaap vallen met diezelfde intentie van wakker te worden en opnieuw te proberen. Op deze manier, kun je veel pogingen doen over de loop van één enkele ochtend.

Stap 3: Scheid het moment je ontwaakt

Lucide dromen en out-of-body ervaring: de gemakkelijkste techniek

Elke keer je terug wakker wordt, probeer dan niet te bewegen of je ogen te openen. Probeer in plaats daarvan je direct van je lichaam af te scheiden. Met deze indirecte technieken is er tot 50% succes tijdens deze eerste simpele stap – een stap zo simpel dat mensen niet eens verwachten dat het zou kunnen werken.

Om je te kunnen scheiden van je lichaam, moet je gewoon proberen op te staan, er uit te rollen of er uit te zweven. Probeer het te doen met je eigen waargenomen (i.e. subtiele) lichaam, maar zonder je fysieke spieren te bewegen. Onthoud dat het net zoals een normale fysieke beweging zal voelen. Wanneer het moment komt, denk dan niet te hard over hoe je het gaat doen. Probeer tijdens die eerste ogenblikken na het ontwaken, je hardnekkig te scheiden van je lichaam op welke manier je ook kunt en ongeacht wat er gebeurt. Hoogstwaarschijnlijk zul je intuïtief weten hoe je het moet doen. Het belangrijkste is niet te geforceerd na te denken en die eerste seconden niet te verliezen.

Stap 4: Wissel af tussen technieken na pogingen tot scheiding

Als onmiddellijke scheiding niet lukt – wat duidelijk zal worden na 3-5 seconden – probeer dan direct te wisselen tussen 2 tot 3 technieken die voor jou het meest voor de hand liggend zijn tot er één werkt. Wanneer dit gebeurt, kun je proberen om je weer van je lichaam te scheiden. Kies 2 tot 3 van de volgende vijf technieken zodat je tussen deze technieken kunt afwisselen tijdens ontwakingen:

Rotatie

Probeer je voor 3 tot 5 seconden zo levendig mogelijk in te beelden dat je je draait naar beide kanten volgens je hoofd-tot-teen as. Als er geen sensaties opkomen, schakel dan over naar een andere techniek. Als er zelfs maar een lichte sensatie van rotatie ontstaat, richt je je aandacht op deze techniek en probeer je nog energetischer te draaien. Zodra de sensatie van het draaien stabiel en reëel wordt, zou je opnieuw moeten proberen om te scheiden door dit als startpunt te gebruiken.

Zwemmerstechniek

Probeer je voor 3 tot 5 seconden, zo overtuigend mogelijk, in te beelden dat je aan het zwemmen bent of simpele zwembewegingen aan het maken bent met je armen. Probeer het echt te voelen, wat er ook gebeurt en zo levendig als je kunt. Als er niets gebeurt, schakel dan over naar een andere techniek. Het is niet nodig om van techniek te veranderen als de sensatie van het zwemmen al opkomt. Probeer in plaats daarvan deze sensatie te versterken. Daarna zul je de echte sensatie van in het water te zwemmen voelen. Dan zit je eigenlijk al in de fase (lucide dromen en out-of-body ervaring) – en het is zinloos om te scheiden als je al in de fase zit. Moest je deze sensaties voelen terwijl je nog in bed zit in plaats van in een watermassa, dan zal je toch nog de scheidingstechniek moeten toepassen. Gebruik de zwemsensaties als startpunt.

Beelden observeren

Staar in de leegte van je gesloten ogen voor 3 tot 5 seconden. Als er niets gebeurt, schakel dan over naar een andere techniek. Als je iets van beelden ziet, blijf er dan naar staren tot het realistische beelden worden. Eens dit het geval is, scheid jezelf dan op dat ogenblik van je lichaam, of sta jezelf toe om in de beelden gezogen te worden. Tijdens het staren naar de beelden, is het belangrijk om je niet te focussen op details opdat de beelden niet zouden verdwijnen. Je zult doorheen de afbeelding moeten kijken, wat het veel realistischer zal maken.

Hand visualisatie

Verbeeld je, voor 3 tot 5 seconden levendig en overtuigd, dat je je handen dicht bij je ogen over elkaar aan het wrijven bent. Probeer ze zo hard mogelijk voor je ogen te voelen, probeer ze te zien en beeld je zelfs het geluid van het wrijven in. Als er niets gebeurt, verander dan naar een andere techniek. Als er één van de boven beschreven sensaties opkomen, blijf dan bij deze techniek en versterk het tot het volledig realistisch wordt. Erna kan je proberen van je lichaam te scheiden door de sensaties die door deze techniek opkomen als een startpunt te gebruiken.

Fantoom wiebelen

Probeer je verbeelde handen of voeten te wiebelen voor 3 tot 5 seconden. Veroer onder geen enkele omstandigheid een spier, en probeer de beweging zelf niet in te beelden. Probeer, bijvoorbeeld, jezelf intensief omlaag te duwen en dan weer omhoog, wiebel van links naar rechts, enzoverder. Als er niets gebeurt, verander dan naar een andere techniek. Als er een geringe of trage sensatie van echte beweging plotseling opkomt, richt je aandacht dan op deze techniek, en probeer zo het bereik van de beweging zoveel als je kunt te vergroten. Eens je je ten minste voor 10 cm kunt bewegen, probeer dan onmiddellijk van je lichaam te scheiden door middel van de sensaties die opkomen van deze techniek.

Alles wat je moet doen voor elke poging is afwisselen tussen 2 of 3 technieken voor telkens 3 tot 5 seconden. Dit leidt tot cycli van indirecte technieken, waar de beoefenaar de ene na de andere techniek afwisselt voor een minuut lang om zo een techniek te vinden die werkt. Het is heel belangrijk om niet minder dan 4 cycli van 2 tot 3 technieken te doen tijdens een poging, maar allemaal niet langer dan een minuut.

Een heel proces kan bijvoorbeeld als volgt gebeuren: een faser (een beoefenaar van lucide dromen en out-of-body ervaring) gaat om 23:30u naar bed en zet zijn alarm om 6:00u; om 6:00u wordt hij wakker door zijn wekker, gaat naar de badkamer, drinkt wat water, en herinnert hij zich de indirecte technieken en zijn interessant actieplan voor de fase (bijvoorbeeld in de spiegel kijken en naar Mars vliegen); om 6:05u gaat de faser terug slapen met een duidelijke intentie om de fase binnen te treden bij elke opeenvolgende ontwaking; om 7:35u (of wanneer een spontane ontwaking zich voordoet) wordt de faser onverwachts wakker en probeert hij onmiddellijk te scheiden van zijn lichaam; niet gescheiden van het lichaam binnen 3 tot 5 seconden, probeert de faser rotaties uit te voeren, maar deze lukken ook niet binnen de 3 tot 5 seconden; De faser voert de zwemmerstechniek uit, maar dat lukt niet in 3 tot 5 seconden, de faser doet fantoom wiebelingen, maar dat werkt niet binnen 3 tot 5 seconden, de faser doet weer rotaties, dan de zwemmerstechniek en de fantoom wiebelingen voor telkens 3 tot 5 seconden. Bij de derde cyclus begint hij rotaties te doen en het begint onverwachts te werken – het gevoel van rotatie komt op; de faser blijft bij deze techniek en draait zo hard hij kan en scheidt op dat moment en op die plaats van zijn lichaam door middel van de sensaties van deze draaibewegingen: dan loopt hij naar de spiegel; ondertussen tast hij alles actief af en onderzoekt hij objecten van dichtbij wat zijn sensaties versterkt; al in de spiegel gekeken te hebben, wendt de beoefenaar de translocatie techniek aan en bevindt hij zichzelf op Mars, maar onverwachts keert hij terug naar zijn lichaam; de faser probeert dan onmiddellijk weer zijn lichaam te verlaten, maar slaagt daar niet in; hij valt terug in slaap met de duidelijke intentie om de poging te herhalen bij de volgende ontwaking en langer op Mars te blijven; enzoverder.

 

Lucide dromen en out-of-body ervaring: de gemakkelijkste techniek

Herhaal gewoon het bovenvernoemde door de technieken te gebruiken die het meest natuurlijk tot jou komen en je zult jezelf openen tot een geheel nieuw universum: lucide dromen en out-of-body ervaring!

Als je 10 tot 30 minuten uit je dag neemt om simpelweg de technieken en de procedure te trainen, zal de methode onthouden worden en beter werken. Dit zal het succes van de pogingen bij ontwaking aanzienlijk doen toenemen.

Droombewustzijn wordt ook beschouwd als een fase ervaring. Als je plotseling realiseert dat je aan het dromen bent terwijl je aan het slapen bent, dan is dat de fase al. Je zou daarom verder moeten gaan met het implementeren van je actieplan en het stabiliseren van de staat. Als je droombewustzijn dan ook opkomt, is dit een neveneffect van het afwisselen van technieken bij het ontwaken. Deze bijwerking komt vrij vaak voor – wees er altijd klaar voor.

Als jouw sensaties in de fase (lucide dromen of out-of-body ervaring) maar wazig zijn (i.e. matig zicht of verdoofde lichamelijke gevoelens); probeer dan alles rond je actief aan te raken en onderzoek de kleinste details van objecten tot zeer dichtbij. Dit zorgt ervoor dat je een meer realistische ervaring zult hebben. Dezelfde activiteiten zouden uitgevoerd moeten worden wanneer de eerste symptomen van een terugkeer naar het lichaam voorkomen (wanneer alles bijvoorbeeld vaag wordt) om de fase te behouden.

Stap 5: Na de Poging

Lucide dromen en out-of-body ervaring: de gemakkelijkste techniek

Val na elke poging (succesvol of niet) terug in slaap als je kunt om nog een poging te kunnen doen om je lichaam te verlaten (een lucide droom te krijgen) bij je volgende ontwaking. Op deze manier zul niet alleen in staat zijn om je eigen lichaam te verlaten of een lucide droom te krijgen in één dag, maar ook om het verschillende keren te doen op je eerste dag!

Zelfs de meest onsuccesvolle poging zou niet langer dan een minuut moeten duren. Als er niets gebeurt tijdens deze periode, is het veel effectiever om in slaap te vallen en de volgende ontwaking te proberen, in tegenstelling tot hardnekkig resultaat proberen te krijgen uit deze poging.

Stap 1: slaap 6 uur en word dan wakker met behulp van een wekker

(Deze stap mag je overslaan)

Op een nacht voor een vrije dag wanneer je niet vroeg hoeft op te staan, ga je slapen op je normale tijdstip en zet je je wekker zodat je ongeveer maar 6 uur slaapt. Wanneer de wekker afgaat, sta je op om een glas water te drinken, ga je naar de badkamer, en lees je vervolgens deze instructies opnieuw.

Stap 2: Ga terug slapen met een intentie

(Deze stap mag je overslaan)

Na 3 tot 50 minuten wakker te zijn, ga je terug je bed in en concentreer je je op hoe je het afwisselen van indirecte technieken bij elke opeenvolgende ontwaking zult uitvoeren om zo je lichaam te verlaten en je voorbereide actieplan te implementeren. Elke opeenvolgende ontwaking zou zich spontaan moeten voordoen. Als het te licht is in je kamer, kun je een speciaal oogmasker dragen. Als er veel lawaai is – gebruik oordopjes.