Lucide dromen en out-of-body ervaring

Heel vroeger hadden mensen geen bewustzijn. Maar eens het zich ontwikkelde, begon het geleidelijk aan meer en meer van de wakende staat in beslag te nemen. Toch, tegenwoordig is het bewustzijn de wakende staat aan het uitgroeien, en is het begonnen met het verder uitbreiden in andere staten. Het bewustzijn komt met toenemende mate op tijdens REM-slaap, dit leidt tot de meest verbazingwekkende fenomenen van het menselijk bestaan – zichzelf ervaren in een out-of-body ervaring (of in een lucide droom). Het is waarschijnlijk dat mannen en vrouwen in de toekomst een bewustzijn zullen hebben in twee werelden: het echte leven en OBE/lucide dromen. Voor nu, echter, kan dit alleen bereikt worden door het gebruik van speciale technieken.

Lucide dromen en out-of-body ervaring

Aanwijzingen van het voorkomen van dit fenomeen kunnen gevonden worden in de Bijbel en andere oude teksten. Het ligt aan de basis van andere fenomenen zoals bijna-doodervaringen, ontvoeringen door buitenaardse wezens, slaapverlamming, enzoverder. Het fenomeen is zo buitengewoon dat vele occulte bewegingen het ervaren als een vervulling van de hoogste orde. Statistisch onderzoek heeft aangetoond dat één op twee personen er een intense ervaring mee zullen ondervinden. Ondertussen is het bestaan van het fenomeen zelf een wetenschappelijk feit sinds de jaren ‘70.

Het fenomeen komt veelvuldig voor in verschillende soorten praktijken, al is het onder verscheidene namen gaande van “astrale projectie” en “out-of-body ervaring” tot “lucide dromen”. Wij zullen gebruik maken van de pragmatische term “de fase” of “fase toestand” om te verwijzen naar alle voorgenoemde fenomenen.

Wat betreft de zintuigelijke perceptie van het fenomeen zelf, deze is niet zomaar een visualisatie oefening. De realiteit zelf is maar een wazige dagdroom in vergelijking met de fase toestand (lucide dromen en out-of-body ervaring)! Dit is de reden dat vele beginnelingen angst ervaren – of zelfs vrees voor hun leven – bij het betreden van deze toestand. Het is een ware parallelle wereld op het gebied van perceptie.

 

Michael Raduga
(Translated by Vincent Vantrappen)

______

_____

LUCIDE DROMEN
EN OUT-OF-BODY ERVARING
IN 3 DAGEN

Lucide dromen en out-of-body ervaring in 3 dagen

( PDF | DOC )

————–

Teaching
Out-of-Body Travel
And Lucid Dreaming

Download for FREE!

(Formats: PDF, DOC, TXT)

OBE and lucid dreaming teaching

School of Out-of-Body Travel

need a job